TwitterFacebookGoogle

Belangrijk: Hypotiek.nl maakt gebruik van cookies!

Als u uw browser instellingen niet verandert, gaat u akkoord. Lees meer

Ja, ik ga akkoord
Deze website gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Voor website statistieken gebruiken wij Google.

Een cookie is een klein bestandje dat met deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Indien u cookies via deze website niet meer wil toestaan, verwijder dan de cookies voor deze website via uw browser. Uw eerdere keuze wordt dan ongedaan gemaakt.

Via onze website worden ook cookies geplaatst van Google voor bezoekerstatistieken.
Banner 1

Hypotiek Blog

Via deze blogpagina houden wij je op de hoogte over ontwikkelingen op het gebied van het "online hypotheek afsluiten of hypotheek gerelateerde producten".

 • Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind hier je favoriete teamblogs.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier

De klant zelf laten sturen

Geplaatst door op in Hypotiek
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken
Toen ik in 1994 mijn eerste huis kocht bestond mijn  rol uit niet veel meer dan ja zeggen tegen het tegenbod van de verkoper en het huis was gekocht. Taxatie en notaris werden geregeld. En voor de hypotheek kreeg ik 2 voorstellen en na overleg met een collega van het werk was die keuze ook (snel) gemaakt. Uiteindelijk hoefde ik alleen maar een handtekening te zetten en alles was rond.

Optimale dienstverlening waarbij ik als klant niet veel hoefde te doen, het meeste werk werd immers voor mij geregeld. Ten minste dat zou je zeggen als je het zo leest. Terugkijkend denk ik dat mijn rol veel te klein was en dat er juist teveel voor mij werd geregeld zonder dat ik dat in de gaten had of dat mij werd verteld ik bijvoorbeeld zelf de notaris kon kiezen.

In de loop der tijd zijn veel zaken inzichtelijker geworden en kan je als koper zelf notaris en/of taxateur kiezen. Maar nog steeds wordt onder dienstverlening verstaan dat jij niets hoeft te doen. En daarin schuilt het gevaar dat de branche voor jou gaat denken, zonder te vragen wat jij wil of wat jij ervan vindt.  Kijk maar naar alle producten die bedacht zijn en waar vervolgens vraag naar is gecreëerd bij ons als klanten (leaseproducten en woekerpolissen).

Onder optimale dienstverlening versta ik heel wat anders. Ik wil als consument serieus genomen worden en wil zelf bepalen wat ik al dan niet nodig heb. Van mijn adviseur verwacht ik dat hij mij vragen stelt, mij uitdaagt m.b.t. tot mijn keuzes zodanig dat ik ook als ik thuis kom nog steeds kan uitleggen welke keuzes ik gemaakt heb. Ik verwacht dat hij mij kritische vragen stelt en test of mijn aannames juist zijn.

Het is net als met autorijden. Dat leer je alleen door het zelf te doen met een instructeur naast je. Een instructeur die je helpt indien nodig en je feedback geeft maar je alles zelf laat doen. Net zolang tot je hem niet meer nodig hebt. Stel je voor dat je moet leren autorijden vanaf de achterbank met de instructeur achter het stuur en die vertelt je hoe het moet. Dan zou je toch nooit je rijbewijs halen?

En dat geldt zeker voor de financiële dienstverlening: laat de klant zelf sturen.
Laatst aangepast op
Waardeer dit blogbericht:

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast woensdag, 12 augustus 2020
Ons advies... gewoon zelf doen!